Wat te doen als een kind of huisdier in een auto is achter gelaten bij warm weer

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 19:36

 

Het is weer warm buiten. Een middagje strand, samen boodschappen doen, het kan allemaal. Houdt dan uw kinderen of dieren niet ‘even’ opgesloten in de auto zitten.

 

 

De temperatuur loopt verraderlijk snel op. Helaas maakt de politie en dierenambulance het nog wel eens mee dat kinderen of huisdieren in de auto worden achtergelaten om vervolgens een klein boodschapje te gaan doen of dat de kinderen nog even mogen blijven liggen slapen in de auto. Doe dit alstublieft niet! Lees hieronder verder. De temperatuur in de auto loopt zeer snel op wat gevaarlijk, of in het ernstigste geval dodelijk kan zijn voor mens en dier. Laat ook geen dieren in de volle zon op het balkon! Politie schrijft zo nodig een proces-verbaal uit.

 

 

Wat te doen bij een oververhit kind of oververhitte hond in de auto?

 

 

Direct 112 Politie bellen. Tik vervolgens een ruit in (niet de ruit naast het kind of huisdier) en haal het kind/huisdier uit de auto.Meld dit wel bij de politie dat u actie onderneemt

 

 

Verschijnselen van hitteshock:

 

 

Kortademigheid (abnormaal hijgen bij huisdieren), overgeven/kwijlen, braken en bij dieren eventueel bloederige diaree. Als het kind of het huisdier apathisch is en niet meer reageert niet op normale prikkels heeft het een hitteshock.

 

 

Wat te doen bij een hitteshock:

 

 

Breng het kind of huisdier z.s.m. naar een koele plek en bedek het met natte doeken (niet ijskoud, dan raakt het onderkoeld), zodra het kind of het huisdier bij zijn/haar positieven is mag u, met tussenpozen kleine beetjes water te drinken geven. Raadpleeg ter controle een (dieren-) arts.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.